Koirakurssit 2021


Koirakurssit järjestetään myymälän yhteydessä sijaitsevassa treenihallissa (Kuokkamaantie 2). Kursseille tultaessa ohjaajalla pitää olla mukana koiralle PALJON herkullisia pieneksi pilkottuja nameja, mieleinen lelu ja vesikippo. 

* * * *

Kurssimaksu maksetaan myymälän kassalle ennen ensimmäistä kertaa.

     

    

TIISTAI:      

Ilmoittautuminen tiistain kursseille alkaa ti 19.1.2021 klo 18

sähköpostilla suoraan kouluttajalle saila.olden@gmail.com

Emme huomioi tätä ennen tulevia ilmoittautumisia tasapuolisuuden vuoksi. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

*

Pikkupennut
tiistaisin klo 18:30-19:00
5 harjoituskertaa 26.1.-23.2.2021

89€     Ryhmäkoko: 5 koirakkoa

Pikkupentujen kurssi on tarkoitettu 2-4 kuukauden ikäisille pennuille. Kurssilla harjoitellaan lyhyissä pätkissä erilaisia arjen perustaitoja eli esimerkiksi kontaktia, luopumista ja rauhoittumista, ja lisäksi tutustutaan turvallisesti monenlaisiin ärsykkeisiin (esim. erilaiset alustat).

  

Pentukurssi
tiistaisin klo 19:00-20:00
5 harjoituskertaa 26.1.-23.2.2021

89€     Ryhmäkoko: 5 koirakkoa

Pentukurssi on tarkoitettu 4-12 kuukauden ikäisille pennuille. Pentukurssilla harjoitellaan taitoja joita jokaisen koiran olisi hyvä osata eli esimerkiksi rauhoittumista, paikallaoloa, luoksetuloa ja hihnassa kävelyä. Samalla ohjaajat pääsevät opiskelemaan koirankoulutuksen perusasioita eli muun muassa oikea-aikaista ja tehokasta palkkaamista. Ryhmässä treenaaminen myös auttaa koiraa keskittymään omaan ohjaajaan ja hänen kanssaan tekemiseen vaikka ympärillä olisikin häiriöitä.

  

Arkikurssi
tiistaisin klo 20:00-21:00
5 harjoituskertaa 26.1.-23.2.2021

89€     Ryhmäkoko: 5 koirakkoa

Arkikurssi on tarkoitettu yli 12 kuukauden ikäisille koirille. Arkikurssilla keskitytään harjoittelemaan arjen taitoja eli esimerkiksi hihnassa kävelyä, paikallaoloa ja luoksetuloa. Samalla koirat siedättyvät erilaisiin häiriöihin ja ohjaajat oppivat miten rakentaa toimiva arki juuri sen oman koiran kanssa.

  

Toko-alkeet
tiistaisin klo 21:00-22:00
5 harjoituskertaa 26.1.-23.2.2021

89€     Ryhmäkoko: 5 koirakkoa

Toko eli tottelevaisuuskoe on kilpailulaji, jossa testataan koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja koiran koulutuksen tasoa neljässä eri kilpailuluokassa. Tokon alkeiskurssilla keskitytään alokasluokan tehtävien opetteluun eli harjoitellaan mm. seuraamista, noutoa, paikallaoloa ja luoksetuloa. Kurssille voi osallistua vaikka ei olisikaan ajatuksena tähdätä kokeisiin, sillä tottelevaisuuden treenaaminen auttaa kehittämään koiran ja ohjaajan välistä suhdetta ja vaikuttaa näin myös arkielämään koiran kanssa.

   

MAANANTAI:

Ilmoittautuminen maanantain kursseille sähköpostilla suoraan kouluttajalle

Hyppytekniikka: johanna.pihlajamaki@wuf.fi
Nosework: riikka.a.uusitalo@gmail.com

   

Palveluskoirien hyppytekniikka maanantaisin klo 19:00-20:00 (ensimmäinen kerta klo 19:00-20:30)
5 harjoituskertaa 18.1.-15.2.2021
140€     
Ryhmäkoko: 4 koirakkoa         TÄYNNÄ

Palveluskoirien hyppytekniikkakurssi kaiken tasoisille koirille.  Ensimmäisellä kerralla käydään läpi teoriaa ja kouluttaja arvioi koiran tason. Seuraavilla kerroilla harjoitukset tehdään koiran tason mukaan ja keskitytään joko pohjakoulutukseen, perustekniikkaan tai ongelmakohtiin. Harjoittelu aloitetaan pikkupennuilla ja toipilaskoirilla (myös estettä pelkäävät koirat) esteillä, joita ei tarvitse hypätä, ainoastaan sovittaa laukka esteiden väliin. Seuraavaksi siirrytään agilityn hyppyesteisiin ja erilaisten välimallien kautta lopulta pressuesteeseen. Harjoituksissa koiran turvallisuus on etusijalla, treeni jää mieluummin turhaksi kuin päättyy vaaratilanteeseen. Koulutukseen saa siis osallistua kaikki koirat, joilla on lupa laukata irrallaan. Harjoitukset suunnitellaan aina koiran sen hetkisen tilan mukaan. Koiran ei myöskään tarvitse osata mitään, kunhan on kiinnostunut (edes vähäsen) ruoasta, lelusta, ohjaajasta tai jostain muusta. Hyppykoulutukseen olisi siis hyvä olla mukana jotain, jonka luo koira mielellään juoksee.

* *

Nosework maanantaisin

3 harjoituskertaa 18.1.-1.2.2021
Ryhmä 1 klo 17:00-18:00         TÄYNNÄ
Ryhmä 2 klo 18:00-19:00         TÄYNNÄ    

Suuren kysynnän vuoksi myös toinen kurssi

3 harjoituskertaa 8.2.-22.2.2021
Ryhmä 1 klo 17:00-18:00         TÄYNNÄ
Ryhmä 2 klo 18:00-19:00         TÄYNNÄ

Ryhmäkoko: 4 koirakkoa
75€
Kurssin hintaan sisältyy Hydrolaattipullo sekä huopatyynyjä.

Koirille, jotka eivät ole aiemmin harrastaneet Noseworkkia (aloitamme aivan alkeista). Koiran pitää pystyä odottamaan omaa vuoroaan autossa (koirat harjoittelevat yksi kerrallaan). Nosework sopii kaiken ikäisille, rokotukset tulee olla kunnossa. Nose Workissa etsitään määrättyjä hajuja eri ympäristöissä. Alunperin Nose Work kehitettiin USA:ssa rescuekoirien aktivointiin, mutta pian huomattiin, että aktiivinen haisteleminen ja nenän käyttäminen paransivat koirien hyvinvointia ja laji levisi kaikkien koiranomistajien saataville. Nykyisin se on nopeasti suosiotaan kasvattanut kilpailulaji. Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta on riittävä. Lajia ei myöskään tarvitse harrastaa ryhmässä, jolloin laji sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille. Noseworkin perusajatuksiin kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmisille että koirille. Nosework on laji, jota on helppo harrastaa omassa kodissa ja aktivointimenetelmänä se on verraton. Haasteita kaipaava koirakko voi harjoitella tavoitteenaan kokeet.

* * * *

 

Kouluttajaesittelyt:

Muut koirakurssit

Olen Oldénin Saila, koiraharrastaja Pirkanmaalta. Tällä hetkellä minulla on kaksi hovawartia, joista vanhemman kanssa olemme mukana pelastuskoiratoiminnassa, nuoremman kanssa on keskitytty arjen haasteiden haltuunottamiseen. Olen kouluttanut muita koirakoita vuodesta 2014 ja vuonna 2017 suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon. Kouluttajana pyrin siihen että koirien omistajat oppisivat ymmärtämään miksi koirat käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät, ja miten meidän ihmisten olisi parasta toimia koiriemme kanssa erilaisissa tilanteissa. Kouluttamisen tulisi olla hauskaa sekä koiralle että omistajalle!

Nosework

Noseworkissa kouluttajana toimii Riikka Uusitalo. Noseworkia Riikka on harrastanut vuodesta 2015 kahden koiransa kanssa ja on toiminut lajin vastaavana koetoimitsijana vuodesta 2019. ”Kiinnostukseni lajiin heräsi perheen reaktiivisen kodinvaihtajan kautta, kun mietimme mitä voisimme harrastaa koiran kanssa, joka ei pystynyt harjoittelemaan muiden koirien läsnäollessa ja muutenkin jännitti aina kovin uusia paikkoja ja uusia ihmisiä. Noseworkin sopiminen kaikenlaisille koirille ja rakkaus ”erityisiin koiriin” sai minut innostumaan lajista. Aiempaa harrastustaustaa löytyy niin tokosta, agilitystä, rallytokosta kuin ID-jäljestäkin. Tällä hetkellä harrastamisen pääpaino on noseworkissa ja rallytokossa, joissa molemmissa myös kilpailen nuoremman koirani kanssa.

       

PK-hyppytekniikka

Johanna Pihlajamäki toimii Wuf.fin koirien kuntosalilla ohjaajana ja kouluttaa Wuf.filla palveluskoirien hyppytekniikkaa. Johanna on kehittänyt hyppytekniikkasilmäänsä vuodesta 2004 ja yhdistänyt sen palveluskoirakokemukseensa, jota on kertynyt vajaan parinkymmenen vuoden ajalta eri pk-lajeista.

"Olen kouluttanut hyppytekniikkaa palveluskoirille nyt kuutisen vuotta ja ilokseni saanut huomata, että palveluskoiraharrastajat ovat ottaneet nyt hyppäämisen koulutuksen asiakseen!  Enää pelkkä "kyllä se yli menee" ei riitä, vaan halutaan turvallinen suoritus, joka on niin varma, että koira pystyy tekemään sen niin matalassa kuin korkeassakin vireessä. 
Palveluskoirapuolen hyppykoulutus on kuitenkin harvojen osaamisalaa ja metodeja ja välineistöä on pitänyt kehittää aina uuden haasteen edessä. Siitä olen havainnut, että tässä hommassa yksilöllisyys korostuu. Haasteet hyppynoudossa ovat joka koiralla erilaiset. Kun hyppyä ryhdytään treenaamaan, ei samalla kaavalla voi tehdä kaikille. Teoriaa opiskellaan ja perusharjoituksia tehdään ensimmäisellä kerralla ohjaajan oppimisen vuoksi ja sen vuoksi, että kouluttaja näkee millainen koira on kyseessä. Jo toisella kerralla harjoitus pitää suunnitella koiran mukaan. 
Oma koulutusfilosofiani hyppyjen suhteen perustuu siihen, että koira opetetaan tekemään suoritus itsenäisesti. Koiralle annetaan erilaisia tehtäviä, joissa se voi itse tutustua oman kropan hallintaan ja opetella suorittamaan hyppynouto turvallisesti erilaisissa tilanteissa, ohjaajasta ja muista häiriöistä välittämättä. Vireen ja osaamistason säätelyllä saadaan luotua varma suoritus myös korkeassa vietissä. Hyvin harjoiteltu hyppy sujuu vaikka aivot olisivat pois päältä!"

Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö